Despre proiect

desen pe fundal roz cu 4 oameni care lucrează pe un panou foarte mare cu grafice, taste și texte.

Ghidul de angajare a nevăzătorilor este realizat de AMAis

 

AMAIS este o organizație non-profit, înființată în 2015. Misiunea lor este de a construi o societate incluzivă.

Proiectul face parte din inițiativa Shift+Vieți, lansată în iunie 2018 de Fundația Comunitară București și ING Tech Romania, prin realizarea unui studiu despre situația persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități din România.

Pentru realizarea ghidului de față au lucrat împreună nevăzători și persoane tipice, cu background-uri și experiențe profesionale diferite, complementare, însă cu o singură motivație: aceea de a contribui la modelarea unei piețe a muncii incluzive. Ne-am dori ca felul în care am lucrat — învățând unii de la alții și sprijinindu-ne reciproc — să fie replicat de cât mai multe echipe pentru a putea ajunge la identificarea unor soluții incluzive cât mai eficiente.

 

Membrii echipei AMAis și colaboratori

Poză, portrei cu Ovidiu zâmbind. Poza este alb negru

Ovidiu Cucu

a terminat Facultatea de Istorie și postliceala de balneo-fiziokinetoterapie si Recuperare Medicală. În prezent este antreprenor, dar și angajat al Spitalului Militar din București.

poză, portret cu iris zâmbind. Poza este alb negru

Iris Popescu

este arhitect și activist. În 2015 a fondat AMAis, un ONG dedicat accesibilizării mediului construit în beneficiul persoanelor cu dizabilități și popularizării soluțiilor de design incluziv.

Poză, portret cu Vlad uitându-se în sus și zâmbind

Vlad Odobescu

este jurnalist și lucrează în prezent cu platforma culturală Scena9.ro. Include adesea o abordare antropologică în poveștile pe care le scrie.

Poză, portret cu Andrei zâmbind. Poza este alb negru

Andrei Mihail

este doctor în sociologie al SNSPA, cu o teză despre realitățile sociale bolii renale și a transplantului în rândul persoanelor cu grefă din România.

Poză, portret cu Anto zâmbind în tricou cu harry potter. Poza este alb negru

Antoaneta Barbu

s-a alăturat echipei AMAis în 2017. Are background în cercetare de marketing, specializarea procesare date - analiză cantitativă.

Poz[, portret cu cătălin stând sprijit de un copac. Poza este alb negru.

Cătălin Nicolaidi

este profesor la Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București, unde, între altele, îi ajută pe copii să folosească noile tehnologii.

Poză, portret cu Alex zâmbind. Are o geacă de piele și părul lung. Poza este alb negru

Alex Cucu

este programator și a devenit parte din AMAis în 2015, la puțin timp după înființarea organizației. A fost voluntar, iar acum este tech lead, unul dintre trainerii atelierelor de tehnologie pentru nevăzători și dezvoltatorul aplicației SeeYou.

Poză, portret cu Ana. Poza este alb negru.

Andreea Luciana Ion

lucrează în domeniul HR de 10 ani, timp în care a ajutat startup-uri, firme cu prezență globală, dar mai ales oamenii să crească.

Poză, portret cu Sinziana. Poza este alb negru

Sînziana Boaru Gîrjob

a început ca jurnalist la Adevărul și continuă ca expert în comunicare și PR. În ultimii ani, ajută brandurile să se propulseze în lumea digitală și nu numai. Alăturarea cu AMAis vine din dorința de a folosi experiența sa și în folosul cauzelor despre care merită să vorbim mai mult și mai deschis în societate.

Poză, portret cu Vlad cu pisica lui pe umăr. Poza este alb negru.

Vlad Giogu

este designer cu peste 12 ani de experiență în graphic design și comunicare. Consideră că prin design se poate îmbunătăți calitatea vieții, începând de la cea mai mică schimbare percepută la nivel subconștient până la îmbunătățiri radicale aduse modului în care interacționăm cu tot ce ne înconjoară.

Poză, portret cu Angi uitându-se pe fereastră. Poza este alb negru.

Angela Oprescu

este inginer IT de profesie, însă cariera ei s-a dezvoltat într-o direcție ce a presupus interacțiunea cu oamenii construirea unei echipe tehnice si dezvoltarea membrilor acesteia.

Poză, portret cu Alina zâmbind. Poza este alb negru

Alina Ionescu

este masterand în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială. Mai întâi fost voluntar în cadrul AMAis, iar de un an face parte din echipă.

Poză, portret cu Antonia zâmbind. Poza este alb negru

Antonia Groza

a absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și studiază în prezent în cadrul programului de master Grupuri de Risc și Servicii Sociale de Suport.

Dacă vrei să afli mai multe despre demers, ai sugestii sau vrei să devii partener

Scrie-ne pe Whatsapp!
Sari la conținut